Tijd voor ijsjes!

Hey Zoetebek

‘Och god, ze leeft nog!’. Ja ik leef nog. De afgelopen weken had ik het gevoel dat ik zo kon wegsmelten, maar ik heb het overleefd. Blijkbaar kan ik niet goed tegen de hitte in België…

Het.Was/Is.Warm. Veel te warm om mijn geliefde keukenrobot aan te zetten. ‘Ja maar Sarah, maak dan toch iets dat niet in de oven moet. Cheesecake, ijsjes, …’ Je hebt gelijk. Maar het ging niet. Ik werd zo loom van die hitte dat mijn dagen bestonden uit slapen – werken – eten – Netflix – slapen enzovoort.

Lichtpunt van de zomer: ijsjes. Vééééél ijsjes! Een hele tijd geleden mocht ik alvast proeven van het beste ijs in België. Bij Cremerie François in Sint-Niklaas.

Eerlijk is eerlijk. Ik dacht ‘Tiens, een event in een cremerie? Da’s speciaal. Maar kom, ijsjes eten is plezant.’ Ben ik blij dat ik gegaan ben. Shame on me dat ik nog nooit bij Cremerie François geweest was. Echt. Dat is geen gewoon ijssalonnetje he. Dat is een enorme grote cremerie met eigen productieatelier. We kregen een rondleiding en mochten – uiteraard – ook proeven van de heerlijke creaties. Aan fancy smaken zoals smurfenijs en dergelijke doen ze niet mee. Bij hen is het allemaal puur. En dat is perfect zo. Fun fact: de man die elke vrijdag verse room brengt is 92 jaar (!).

cremerie-francois-gevel

cremerie-francois-pistache

Als je ooit eens een super lekkere pistache wil, dan moet je daar eens gaan eten. Ik ben absoluut geen fan van pistache. Bleh, nooit graag gegeten. Maar die van François is écht lekker! Ik kan het niet zo heel goed beschrijven maar de smaak is veel natuurlijker dan de meeste pistachen die ik ooit al per ongeluk in mijn mond heb gehad. Be

n overigens ook geen fan van de noot zelf. Maar dat ijs… Dat is wat anders 😉

 

We mochten onze eigen mini frisco’s maken en keken toe terwijl meneer een ijstaart decoreerde. Die hebben ze standaard in hun vriezers liggen waardoor ze je uit de nood kunnen helpen bij last-minute ingevingen voor een ijstaart. Hoe goed is dat! We zagen de machines uiteraard op volle toeren draaien.

Sinds kort hebben ze ook een ijssalon in Knokke. Wacht dus zeker niet op ‘de ijsman’ als je in Knokke op het strand ligt en verplaats je gewoon even naar de dijk. Zoveel beter.

Stracciatella groetjes
Sarah-pipingbag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s