The Dough Bar: de beste Cookie Dough eet je in Antwerpen

Hey Zoetebek!

Cookie Dough is a thing in Amerika. En het kwam stilaan naar Europa. Wat is het? Rauw koekjesdeeg dat helemaal veilig is om te eten. Dat is het. En lekker. Dat zeker ๐Ÿ˜‰

the-dough-bar-antwerpen.jpgOp 19 mei 2018 deed mijn hart een serieus sprongetje. The Dough Bar opende zijn deuren! De eerste cookie dough bar in Belgiรซ was een feit. Ik was vorig jaar al eens in de eerste cookie dough bar in Rotterdam geweest maar dat is eerlijk gezegd niet te vergelijken met The Dough Bar. En dat zeg ik niet omdat ik zo van Antwerpen hou. Ik zeg het puur uit eigen ervaring ๐Ÿ˜‰ De winkel in Antwerpen is pas sinds midden mei open en ik ben er al zeker 5x geweest… Dat wil wat zeggen want ik ontdek graag nieuwe dingen en kom niet vaak in hetzelfde zoete winkeltje. Behalve The Dough Bar dan ๐Ÿ˜‰ Misschien moet ik maar eens om een klantenkaart vragen xD

Leading Lady van The Dough Bar is Jade. Ze studeerde rechten maar ging voluit voor de rauwe koekjes na een reis naar The Big Apple. Alleen al daarom kijk ik enorm naar haar op. Het is al niet evident om van koers te veranderen, laat staan je eigen zaak op te starten! We zouden op dat vlak allemaal wat meer durf moeten hebben.

the-dough-bar-cookie-dough.jpgOf je nu vegan of lactose-intolerant bent, The Dough Bar heeft recepten voor iedereen. Elke dag kan je kiezen tussen verschillende smaken. De ‘klassieke’ chocolate chip cookie dough is er volgens mij elke dag. Hoewel deze niet de meest originele smaak is, blijft het mijn absolute favoriet. Om de zoveel tijd veranderen de smaken. Maar geen nood, Jade geeft het ruim op voorhand aan op de Facebookpagina zodat je nog snel een ommetje naar Antwerpen kan maken mocht jouw favoriete smaak verdwijnen. Ben je iets minder fan van rauw deeg kan je ook voor de gebakken koekjes gaan ๐Ÿ˜‰ De smaken verschijnen trouwens ook dagelijks op Facebook & Instagram.

Voor wie in Antwerpen en randgemeenten woont is er nog beter nieuws! The Dough Bar werkt nu ook samen met Uber Eats & Take Away. Zin in een scoop cookie dough maar geen zin om de regen te trotseren of gewoon geen zin om je zetel uit te komen? Geen probleem! Gewoon bestellen via deze twee koerierdiensten en geniet iets later van je cookie dough bij jou thuis. Ik baal ervan om op “het platteland” te wonen, maar mijn portemonnee is er misschien wel iets blijer mee xD

heerijke-cookie-dough.jpg

The Dough Bar heeft ook 0,5 liter verpakkingen die je op voorhand kan bestellen. Ideaal als je een voorraadje in de ijskast wil leggen, just in case ๐Ÿ˜‰ Who’s with me? Hands up!

Ken je iemand die al even gek is op cookie dough als ik? Geef dan eens een giftcard cadeau. Ideaal voor Kerst ๐Ÿ˜‰

Place to be: Reyndersstraat 27, 2000 Antwerpen

 

 

Ik denk niet dat ik je nog moet vertellen dat ik fan ben. Ben jij er al geweest? Zo ja, wat was jouw favoriete smaak?

Zoete groetjes
Sarah-pipingbag

9 Thoughts

  1. Really? So far I’ve heard Cookie Dough kinda was invented in America ๐Ÿ™‚ Maybe I should have written ‘New York’ instead of Amerika ’cause I know they have it there ๐Ÿ™‚

   Liked by 1 person

   1. Sarah, eating cookie dough is common in some circles, I’m sure. Where I live, to date, there are no ‘Cookie Bars’ that I know of – yet!๐Ÿ˜ƒ Loved your post. There is cookie dough ice cream, which is really popular.
    Real raw cookie dough has raw eggs in it and that means the chance of getting salmonella. I wonder what the recipe is for the cookie dough in the stores?
    Have a good day.

    Liked by 1 person

    1. I’m sure those cookie dough bars will pop-up ๐Ÿ˜‰ Or not :p I know the recipe in the stores has an alternative for the eggs but I don’t know their exact recipe because all of them have their own ‘signature’ recipe I think. I make mine without eggs too ๐Ÿ™‚ Have a lovely day!

     Liked by 1 person

      1. I personally don’t use a substitute. I just leave it out ๐Ÿ™‚ So my recipe basically exists of butter, sugar (white & light brown), chocolate chips and a tiny bit of flour.

       Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s